Emulsiovoiteen tekeminen



Aivan ensiksi annan kunnian sille, jolle se kuuluu. Alkuperäisen emulsiovoiteen ohjeen löysin nimittäin  Yrtteilijän blogista osoitteesta yrtteily.wordpress.com. Nyt kerron miten siitä voi tehdä yhden version.

Aluksi kerron  miten emulsiovoide tehdään. Sen jälkeen kerron aineista, joita siihen tulee. Tällä ohjeella voidetta syntyy reilu 200 ml. Jos haluat tehdä pienemmän erän, voit vaikka puolittaa aineiden määrän.

Voiteen tekemisessä on alkuvalmistelujen jälkeen neljä vaihetta.

Alkuvalmistelut
Ota kaksi kattilaa ja laita niihin vettä. Ota kaksi teräskulhoa ja pistä ne kattiloiden päälle. Laita väliin kolme pyykkipoikaa niin, että kattilan ja teräskulhon väliin jää pieni rako.

Vaihe 1: nesteseos, laitetaan toiseen teräskulhoon
180 ml vettä
10 ml glyseriiniä
Kuumenna nesteseos vesihauteessa 70-75 -asteiseksi. Mittaa lämpötila digitaalisella lämpömittarilla.

Vaihe 2: öljyseos, laitetaan toiseen teräskulhoon
50 ml valitsemaasi öljyä, esimerkiksi jojobaöljyä
16 g emulgointiainetta, esimerkiksi OliveM-1000
Kuumenna öljyseos vesihauteessa 70-75 -asteiseksi. Mittaa lämpötila digitaalisella lämpömittarilla.

Vaihe 3: yhdistäminen
Yhdistä seokset kaatamalla vesiseos ohuena nauhana vielä vesihauteessa olevaan öljyseokseen. Sekoita samalla, kun kaadat veden ja vielä sen jälkeenkin kunnes seos sakenee. Älä vatkaa.

Vaihe 4: jäähdytä voide alle 40-asteiseksi ja lisää lopuksi siihen:
4 ml E-vitamiinia
8 ml säilöntäainetta, esimerkiksi Rokonsal BSB-N
Halutessasi eteeristä öljyä.

Jos haluat tehdä voiteesta vahvempaa, lisää emulgointiaineen määrää. Jos haluat tehdä siitä kevyempää, vähennä sitä. Vahvanakin tämä voide imeytyy nopeasti iholle.

Sitten aineista jokunen sana. Kaikki voiteeseen tulevat aineet voi ostaa Limepopista osoiteesta https://www.limepop.fi.

Glyseriini
Rypsistä valmistettu kasvipohjainen glyseriini on ihoystävällinen ja kosteuttava. Se kosteuttaa ihoa sitomalla itseensä vettä. Ei sisällä kemikaaleja tai liuottimia. Palm free.

Öljy
Öljystä sen verran, että kehäkukkaöljy on erinomaista öljyä voiteeseen, mutta saattaa aiheuttaa herkemmille allergisen reaktion.

OliveM-1000
Voiteessa tarvitaan emulgointiainetta jotta vesi ja öljyt sekoittuisivat toisiinsa. OliveM-1000 on luonnollisin menetelmin oliiviöljystä saatu ihoystävällinen emulgointiaine, joka sopii myös herkälle iholle ja tekee voiteesta helposti levittyvän jättäen iholle silkkisen tunteen ja pehmeyden. Se on kosteuttava ja erinomainen kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

E-vitamiini
E-vitamiini on tehokas antioksidantti. Se auttaa säilyttämään kosteutta ja auttaa ihosoluja suojautumaan vapailta radikaaleilta. Antioksidanttiset ominaisuudet myös pidentävät tuotteen säilyvyyttä.

Rokonsal BSB-N
Rokonsal BSN-N on luomukosmetiikkaan soveltuva säilöntäaine, joka torjuu bakteereja ja homekasvustoa. Noin 1 ml lisättynä 50 ml voiteeseen antaa tuotteelle noin 3-4 kk säilyvyyden.

Olen pitänyt useita voidekursseja ja niissä osallistujat ovat olleet todella tyytyväisiä tähän voiteeseen. Voin suositella sitä ehdottomasti kaikille. Samaan hengenvetoon kuitenkin totean, että vaikka kyseessä on luonnonkosmetiikka, se ei poista sitä tosiseikkaa, että joku voi olla jollekin yksittäiselle aineelle allerginen. Se on valitettavaa, mutta mahdollista. Toivon kuitenkin, että tämä voide sopisi mahdollisimman monelle.

Kommentit