Hervannan Uffissa ekoilu tiivistyy ihanimmillaan!


Seuraavaksi haluan esitellä teille kaksi aivan mahtavaa ostospaikkaa Hervannasta. Niistä ensimmäinen on Hervannan UFF, josta ostan lähes kaikki vaatteeni. Se sijaitsee kauppakeskus Duossa, Hervannan valtaväylälle johtavan käytävän päässä oikealla.

Myymälä on todella tilava ja siksi myös valikoimaltaan laaja. Vaatteet on järjestetty vaaterekeille lajeittain, mikä helpottaa etsimistä. Ensimmäisenä sisääntulon yhteydessä sijaitsevat vyöt ja huivit ja oikealla naisten takit ja housut. Keskikäytävällä on usein neuleita. Syvemmältä myymälästä löytyvät rekit paidoille ja hameille. Pitkiä kokomekkoja riippuu kassan lähellä oikealla. 

Unelmakohta naisille sijaitsee ehdottomasti perällä vasemmalla, missä on suuri kenkähylly ja sen vieressä laukkuseinä. Niistä tekee usein upeita löytöjä. Omaan ostoskoriini tarttui tällä kertaa kaksi laukkua. Niitä ei voinut yksinkertaisesti ohittaa. 

Suurin osa vaatteista on suunnattu naisille, mutta Uffista löytyy pienehkö osasto myös miehille ja lapsille. Jotkin rekit on merkitty selvästi isokokoisille, mikä on hyvä asia, sillä valtaosa vaatteista sopii pieni- ja keskikokoisille. Ilman erottelua isokokoisten vaatteiden etsintä pienempien joukosta olisi työlästä ja aikaa vievää puuhaa.

Vaatteita voi sovittaa tilavassa sovituskopissa. Niitä löytyy Uffista peräti neljä kappaletta. Sovituskoppien vieressä on lisäksi suuri peili, jonka edessä voi erinomaisesti arvioida vaatteen istuvuutta ja sopivuutta. 

Mitä hintatasoon tulee, Uffissa se on varsin kohtuullinen ottaen huomioon vaatteiden ja asusteiden hyvän kunnon. Nämäkin laukut olivat aivan tuliteriä ja silti toisella oli hintaa vain seitsemän euroa ja toisella kuusi euroa. UFFin kanta-asiakaskortti tiputti yhteishinnan lopulta vain 11 euroon. Ei paha.

Uffissa järjestetään säännöllisesti tasarahapäiviä, jolloin vaatteiden ostaminen muuttuu vieläkin edullisemmaksi. Kahden viikon aikana pyritään tyhjentämään koko myymälä uusien vaatteiden tieltä. Hinnat laskevat portaittain siten, että jälkimmäisenä lauantaina vaatteet maksavat halvimmillaan enää euron kappaleelta. 
Olen monesti kantanut euron päiviltä kotiin suuren muovikassillisen vaatteita.
Niiden ostamisesta on tullut minulle eräänlainen harrastus. Nautin kauniista vaatteista, mutta en mitenkään raski maksaa niistä kovin paljon. Niinpä ostan vaatteet Uffista ja jos alkaa tuntua siltä, että vaatekaappini pursuaa liikaa tavaraa, pistän osan takaisin kiertoon. Tavallaan lainaan vaatteet ja palautan ne myöhemmin alkuperäiseen paikkaan niin kuin kirjaston kirjat ikään.

Vaatteiden edullisuus on mahdollistanut myös sen, että olen voinut melko vapaasti kokeilla erilaisia vaatetyylejä ja sitä kautta löytää itselleni sopivan. Tällä tavalla olen onnistunut parantamaan tyylitajuani huomattavasti siitä, mitä se oli nuorempana, kun minulla ei ollut tyylikkyydestä oikein mitään käryä.

Mielestäni Uffin toiminnassa tiivistyy juuri ekoilu ihanimmillaan. Kysymys ei ole siitä, että pitää raahautua eteenpäin ”perunasäkki” päällä jotta luonto pelastuisi. Pikemminkin vaatteista saa ja pitää nauttia. Ihminen saa myös näyttää hyvältä. Silti sen kaiken voi saavuttaa myös ekologisesti, kierrättäen, niin että yksittäisen vaatteen elinkaarta saadaan pidennettyä miellyttävällä tavalla. 

Uffin löytöjäni, kaksi kassia.
Suosittelen kaikkia poikkeamaan Hervannan Uffissa, koska se todella on ihanien vaatteiden aarreaitta. Jos kerran voi pukeutua tyylikkäästi ja tehdä sen vielä edullisesti niin miksei asiaa kannattaisi ainakin kokeilla.

Kommentit