Laatukirppis Swap on oikea aarreaitta

 Paras kirpputori, jossa koskaan olen käynyt, löytyy Hervannasta. Kyseessä on Lindforsinkadun alkupäässä sijaitseva kirpputori Swap. Yli sadan myyntipöydän kirppari on siisti, valoisa ja monipuolinen. Korkean tason takaavat tiukat ehdot, joihin myyjien on sitouduttava myyntipöydän varatessaan.

Sääntöjen mukaan tavaroiden täytyy olla siistejä, ehjiä ja nykyaikaisia. Joitakin tuotteita kirpputorilla ei saa myydä lainkaan. Näitä ovat esimerkiksi käytetyt uima-asut ja alusvaatteet, likaiset tai kosteusvaurion kokeneet vaatteet, Kiinan krääsä sekä voimakkaasti tuoksuvat tuotteet. Kielletyt tavarat poistetaan myyntipöydästä välittömästi.

Myös tuotteiden asetteluun on olemassa säännöt. Myytävät tavarat ja vaatteet on mahdutettava myyntipöydän sisäpuolelle. Niitä ei siis saa asettaa esimerkiksi lattialle. Hintalappuina voi käyttää ainoastaan kirpputorin viivakoodillisia hintalappuja, joista löytyy tuotekuvaus ja hinta. Ne suositellaan kiinnitettäväksi hakaneuloilla, klemmarilla tai narulla. Nuppineulakiinnistys on kielletty.

Kirpputorilla myydään vaatteiden ohella monenlaisia tavaroita, koruja ja kirjoja. Itse olen etsinyt sieltä lähinnä vaatteita ja kenkiä, hyvällä menestyksellä. Lähes joka kerta lähden pois kassan kautta. Kerran löysin sieltä itselleni todella upean Diorin laukun.

Pari pientä miinusta kirpputorissa on. Ensinnäkin se, että sovituskoppeja on vain yksi. Toivoisin myös, että siellä olisi enemmän peilejä, joista voi katsoa miltä vaate näyttää. Näistä puutteista huolimatta voin kuitenkin suositella kirpputoria, koska olen löytänyt sieltä lähes joka kerta ihania aarteita hyvin edulliseen hintaan.

Kirpputorin yhteydessä on myös erillinen SWAPPI-tila, joka on kaappiin unohdettujen vaatteiden ja asusteiden secondhand-myymälä. Myyjät voivat laittaa sinne vaatteitaan myyntitilille. Vaatimukset ovat kuitenkin korkeammat kuin myyntipöydissä. Vaatteiden tulee olla erittäin hyväkuntoisia ja aina parempi, jos ne ovat laatumerkkiä.

Kaiken lisäksi kirpputorilla on hyllyjä, jossa myydään Bolero-makujauheita, luonnonkosmetiikkaa, kotimaisia superfoodeja sekä suomalaisyrittäjien suunnittelemia postikortteja.

Kannustan kaikkia poikkeamaan kirpputori Swapissa. Miksi maksaa vaatteista kaupan hintoja, kun ne voi saada paljon edullisemmin? Näin lisäksi saadaan yksittäisen vaatteen elinkaarta jatkettua, mikä on todellista ekoilua. Kirpputorilta ostaminen ei ehkä pelasta maailmaa, mutta se on hauskaa ja vähentää pieneltä osin sitä kuormitusta, jota ihmiset maapallolle aiheuttavat.

Kommentit