Tullin sauna yllätti tunnelmallaan!


Tampereella Tullintorin lähellä sijaitseva Tullin sauna on erikoinen kokemus saunojalle. Paikkaa voisi kutsua urbaaniksi korttelisaunaksi, jossa moderni ja perinteinen sisustus kulkevat sulassa sovussa keskenään. Modernia puolta edustavat viihtyisät nykyaikaiset pukukopit suihkuineen. Perinteistä tunnelmaa puolestaan luovat aidoista hirsistä rakennetut saunamökit, joissa saunoessa ajantaju katoaa täysin.

Tullin sauna on yhteissauna, mikä tarkoittaa sitä, että uimapuku kannattaa varata mukaan. Paljon muuta ei sitten tarvitakaan, sillä saunojalle annetaan saunomisen ajaksi sinkkiämpäri, jonka sisältä löytyy suuri pyyhe, pefletti ja juomakippo. Pukukopista löytyvät kaikki tarvittavat pesuaineet, kuten shampoot, hoitoaineet, suihkusaippuat ja jopa deodorantit ja ne ovat vapaasti saunojan käytössä.

Jotkut ovat kritisoineet hieman Tullin saunan saunamaksua, joka on aikuisilta 14 euroa. Se on selvästi enemmän kuin monissa muissa Tampereen yleisissä saunoissa. On kuitenkin syytä huomioida se seikka, että muut yleiset saunat saavat toimintaansa kaupungin tukea. Tullin saunan taustalla on yritys. Toiseksi, muissa yleisissä saunoissa maksuun sisältyy vain sisäänpääsy. Tullin saunalla kokonaispaketti kattaa paljon enemmän, kaiken mitä saunoja tarvitsee. Näin ollen saunamaksut eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Kävin mieheni kanssa Tullin saunassa maanantaina alkuillasta. Olin käynyt siellä jo kerran aikaisemminkin, mutta tämä kerta vain vahvisti mielikuvaani siitä, että Tullin sauna on ihan mahtava rentoutumispaikka. Koko aikana siellä ei ollut muita saunojia. Saimme olla siellä täysin kahdestaan. Syynä on se, etteivät ihmiset ole vielä kovin hyvin löytäneet kyseistä saunomispaikkaa. Tietenkin toivon Tullin saunan saavan jatkossa enemmän kävijöitä jotta toiminta olisi kannattavaa. Nyt täytyy kuitenkin kaikesta huolimatta sanoa, että oli aivan ihana saunoa, kun lauteet eivät olleet täynnä saunojia ja löylynheittäjiä niin kuin muissa yleisissä saunoissa. Siellä vallinnut rauha oli jotain aivan ihanaa, sellaista jonka haluaa kokea uudestaan.




Näin ollen, voin lämpimästi suositella Tullin saunaa muillekin. Kaiken lisäksi sauna on anniskelualuetta, mikä tarkoittaa sitä, että haluttaessa tarjoilijat tuovat saunaan oluen tai siiderin. Tavallisesti en juo saunassa olutta, mutta täytyy sanoa, että nyt kun Tullin saunassa join sitä kesken saunomisen, kokemus oli virkistävä ja miellyttävä.








Kommentit