Vegeruokaa - "maitopohjainen" kasviskastike

Valmistin itselleni tänään herkullista kastiketta. Haluan nyt jakaa sen reseptin erityisesti niille, jotka pähkäilevät, miten valmistaa ruokaa vegaanille.

Ainekset:

Parsakaalia
Kesäkurpitsaa
Muita kasviksia, jos haluaa
Kaura- tai soijamaitoa
Maizenaa
Suolaa
Kasvisliemijauhetta

Aivan ensin kasviksia pilkotaan haluttu määrä sopivan kokoisiksi paloiksi. Sen jälkeen niitä kuumennetaan pannulla, kunnes ne ovat osittain kypsyneet. Ei siis mössöksi asti. Tämän jälkeen lisätään kaura- tai soijamaitoa sen verran, että kasvikset peittyvät kunnolla sekä seos, johon tulee noin desi kaura- tai soijamaitoa ja reilu teelusikallinen tai kaksi Maizenaa.

Kastikkeen annetaan olla hellalla siihen saakka, kunnes se on paksuuntunut sopivasti ja kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Ne eivät edelleenkään saa olla mössöä, vaan mieluummin sellaisia, että niitä joutuu pureksimaan hieman. Sitten lisätään suola ja sopivasti kasvisliemijauhetta. Myös muita mausteita voi tietenkin halutessaan käyttää. Lopuksi kastike tarjoillaan riisin, pastan tai perunan kera.

Kommentit