Meidän perheessä syödään vauvanruokaa


Olen kärsinyt jo pitkään todella kovasta vatsasta, osittain lääkitykseni ja osittain huonon juomiseni vuoksi. Vaiva on varsin tuskallinen, joten päätin selvittää, millä sitä voisi helpottaa. 

Tietysti riittävä veden juominen on tärkeintä, mutta sain selville myös, että kovaan vatsaan auttaa ainakin jossain määrin luumusose. Niinpä päätin ostaa sitä itselleni seuraavalla kauppareissulla.

Siellä minulle tuli mieleen, että luumusosetta myydään vauvanruokahyllyssä. Lappasin ostoskoriin kasan Bona-purkkeja ja lähdin kotiin kokeilemaan. Yllätyksekseni luumusose oli oikein hyvää. Siinä ei ole mukana lisättyä sokeria, joten se on myös terveellistä. Kaiken huipuksi se on varsin edullista, vain noin 40 senttiä per purkki, sekä ekologista, koska se on lasipurkissa eikä muovipakkauksessa.

Luumusose toimii erinomaisesti maukkaana ja ravitsevana välipalana pikkunälässä. Ostin sitä myöhemmin lisää, osittain siksi, että kaksi tytärtäni tykästyivät niihin minun laillani. Kokeilin myös muita makuja, esimerkiksi mangoa, metsämarjaa, omenaista kuningatarta ja ruusunmarjaa. Ne kaikki olivat hyvän makuisia. Niinpä nykyisin saatan ostaa hyvinkin 15 purkkia kerralla. Syömme tyttäriemme kanssa niitä päivittäin, joskus jopa useamman purkillisen päivässä.

Suosittelen kaikkia kokeilemaan vauvanruokien maistamista. Ne tarjoavat hyvän vaihtoehdon esimerkiksi jogurtille tai leipäpalaselle. Marjaisia makuja voi käyttää puuron tai myslin kanssa. Niissä ei ole lainkaan gluteenia tai laktoosia, joten ne sopivat hyvin myös keliaakikoille ja laktoosi-intoleranssista kärsiville.

Kommentit