Shampoon tekeminen


Löysin Limepopin blogista kivan shampoon ohjeen ja haluan jakaa sen nyt myös omassa blogissani. Tällä ohjeella tulee shampoota 200 ml. Kaikki aineet voi ostaa Limepopista.

Aineet
130 ml vettä
1 g ksantaanikumia
60 ml coco glucosidea
13 ml decyl glucosidea
5 ml D-Pantenolia
3 ml granaatinsiemenöljyä
3 g aloe vera –geeliä
4 ml Rokonsal BSB-N
Eteeristä öljyä

Valmistusohje

Vaihe 1: Kuumenna vesi kattilassa 80-90-asteiseksi ja sekoita joukkoon ksantaanikumi. Seoksesta voi tulla klimppinen, mutta se ei haittaa tässä vaiheessa. Mittaa glukoosit teräskulhoon.

Vaihe 2: Kaada lämmin vesi-ksantaanikumiseos glukoosien joukkoon ja sekoita hyvin. Nyt voit rikkoa klimpit maidonvaahdottajalla. Klimppisyys ei vaikuta shampoon toimivuuteen, mutta on esteettisesti ikävän näköistä.

Vaihe 3: Anna seoksen jäähtyä alle 40-asteiseksi ja lisää joukkoon loput aineet. Sekoita ja pullota.

Tietoa aineista
Ksantaanikumi on paksuntaja, joka stabiloi emulsiota sekä hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Se on valmistettu sokerista bakteerikäymisen avulla. Voidaan käyttää esimerkiksi voiteisiin tai shampooseen.

Coco glucoside on täysin biohajoava pinta-aktiivinen aine, joka on saatu kookosöljystä ja hedelmäsokerista. Sillä saadaan shampooseen vaahtoavuutta, hoitavuutta ja emulgoivuutta.

Decyl glucoside on yhdistelmä kasvipohjaista rasva-alkoholia ja glukoosia. Se on luonnollinen lievä pinta-aktiivi, joka sopii vaahtoaviin pesutuotteisiin ja käy kaikille ihotyypeille.

D-Pantenoli on B5-vitamiini ja kosmetiikassa käytetty kosteuttaja ja pehmittäjä. Se auttaa säilyttämään kosteutta iholla ja edistää ihon elastisuutta. D-Pantenoli suojaa hiuksia tehden niihin suojaavan kalvon ja tekee niistä kiiltävät ja helppohoitoiset.

Granaatinsiemenöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja sopii kuivalle ja rohtuneelle iholle.  Se imeytyy nopeasti eikä jätä iholle rasvaista tunnetta. Granaatinsiemenöljy vahvistaa hiuksia tehden ne voimakkaiksi ja terveiksi. Korkea antioksidantti- ja vitamiinipitoisuus parantaa päänahan verenkiertoa auttaen päänahan kuivuuteen ja kutinaan. Öljy auttaa myös hilseeseen.

Aloe vera geeli on kosteuttava, rasvaton ja tahraamaton ja sitä voidaan käyttää muun muassa voiteisiin ja shampooseen. Se sopii herkälle ja kuivalle iholle.

Rokonsal on luomukosmetiikkaan soveltuva säilöntäaine, joka torjuu bakteereita ja homekasvustoa. Säilöntäainetta tarvitaan, koska shampoossa on vettä.

Kommentit