Vaihtoehto muovipussille vihannes- ja hedelmäostoksilla

Minusta tuli aivan hiljattain vegaani. Syynä siihen oli aikaisemmassa postauksessani esitelty dokumentti What the Health. Päätöksen seurauksena olen viime aikoina ostanut itselleni paljon hedelmiä ja vihanneksia. Niitä muovipusseihin lappaessa aloin kaupassa pohtia, miten voisin välttää muoviroskan tuottamista maapallolle. Paljon en pysty tekemään, eikä minun muovipussin käyttämättömyyteni ratkaise mitään maailman pelastamisen kannalta. Kyse on enemmänkin arvoista. Haluan kunnioittaa luontoa ja maapalloa, en turmella sitä.

Sitten keksin ratkaisun. Hankin itselleni puuvillaisia verkkopusseja ja laitan niitä kauppakassiini. Kun sitten ostan hedelmiä ja vihanneksia, voin pakata ne niihin. Muistin, että Ratinan kauppakeskuksessa Granit -nimisessä myymälässä myydään verkkopusseja. Niinpä suunnistin sinne. Tarjolla oli kolmea eri kokoa. Kaksi suurinta olivat aivan liian suuria siihen tarkoitukseen, johon aion niitä käyttää, mutta pienin koko täytti tarpeeni täydellisesti, joten ostin sellaisia kaksi kappaletta.

Siitä lähdin sitten saman tien testaamaan niitä kerrosta alempana sijaitsevaan K-Supermarkettiin. Totesin käytännössä, että verkkopussien koko on juuri sopiva. Kun niiden yläosaan tekee solmun, vihannekset ja hedelmät pysyvät erinomaisesti pussissa.

Ainoa miinus tässä oli hinta. Verkkopussi nimittäin maksoi yli kuusi euroa. Se tuntui äkkiseltään paljolta, mutta kun ajattelee, miten pitkäikäinen se on, ei hinta ole lainkaan paha. Yritin etsiä netistä vastaavia halvemmalla, mutta en löytänyt yhtäkään, en halvalla enkä kalliilla. Siksi käännyin AliExpressin puoleen. Totesin, että siellä myydään verkkopusseja halvimmillaan jopa alle eurolla. Nuukalle ostajalle hinta on juuri sopiva. Toisaalta ekologiselle sen kuljetustapa (lennättämällä tuote Suomeen lentokoneella), väärä. Jokaisen täytyy itse päättää, mikä ratkaisu on paras, mutta joka tapauksessa suosittelen ilman muuta verkkopussin käyttöä, koska siten voi vähentää omalla kohdallaan muovikuormituksen aiheuttamista maapallolle melko paljon.



Kommentit