Norlandia Hotelli tarjosi tyylikkään katkon arkeen



Monen muun lapsiperheen tavoin myös meillä arki on tavallisesti yhtä hulinaa ja vilskettä. Lapsia joutuu jatkuvasti komentamaan pois tabletilta, syömään ruokansa, tekemään läksynsä ja milloin mitäkin. Tämän lisäksi elämme hyvin sosiaalista elämää, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kodissamme viettävät päivittäin aikaa myös läheiset ystävämme.

Tämä kaikki on rikkautta, ehdottomasti. Tiedän olevani onnellisessa asemassa, kun minulla on näin paljon rakastavia ihmisiä ympärilläni. Samalla se kuitenkin asettaa pienen haasteen parisuhteelle. Vietämme aviomieheni kanssa kahdenkeskistä aikaa lähinnä illalla nukkumaan mennessämme ja aamulla vuoteessa loikoessamme. En vaihtaisi elämääni mihinkään. Samalla kuitenkin ymmärrän, että parisuhdekin vaatii huoltamista. Tästä syystä päätimme jokin aika sitten, että vietämme puolisoni kanssa aina välillä pienen miniloman kotinurkilla, Tampereella, ja varaamme itsellemme hotellihuoneen yhdeksi yöksi. Tähän mennessä olemme yöpyneet kahdessa eri hotellissa, Hotelli Kaupissa ja Taysin takana sijaitsevassa Norlandia Hotellissa. Olemme olleet molempiin erittäin tyytyväisiä.

Rauhallinen sijainti

Norlandia Tampere Hotel sijaitsee rauhallisella alueella Kaupin urheilupuiston ja Tampereen yliopistollisen sairaalan vieressä noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Bussiyhteydet hotellilta keskustaan ovat erinomaiset.

Heti sisään astuessa voi ensisilmäyksellä nähdä, että Norlandia on modernin tyylikäs hotelli. Sen sisustusta hallitsevat kauttaaltaan lämpimät ruskean ja oliivinvihreän sävyt. Tämä näkyy erityisesti hotellihuoneen tekstiileissä.

Ruokatarjoilu

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Norlandia Cafe Care tarjoaa yöpyjille aamiaisen, lounaan ja illallisen noutopöydästä. Aamiainen sisältyy hintaan, mutta lounaasta ja illallisesta veloitetaan erikseen. Lounaan hintaa en tiedä, mutta illallisen kohdalla se ei ollut paha, sillä seitsemällä eurolla sai syödä tukevan annoksen voileipää leikkeleillä, kurkuilla ja tomaateilla päällystettynä. Hotellissa tarjoiltiin myös á la carte -ruokaa ja aulassa sijaitseva kahvila oli avoinna ympäri vuorokauden, mikä palvelee erityisesti yöllä liikkuvia asiakkaita erinomaisesti.

Yksi parhaista asioista hotellissa yöpymisessä on aamiainen. Norlandiassa se oli runsas. Tarjolla oli puuroa, hilloa, leipää, leikkeleitä, kurkkua, tomaattia, nakkeja ja vaikka mitä. Vegaanina ohitin lihatuotteet, joten en osaa sanoa niistä sen enempää. Kahvin kanssa oli tarjolla keksejä ja pieniä donitseja. Myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville oli varattu omat tuotteensa. Ainoa kielteinen asia aamiaisessa oli se, että tarjolla oleva puuro oli melko suolatonta.

Sauna oli pieni pettymys

Iltaisin hotellin vieraat voivat halutessaan käydä suuressa saunassa. Naisille ja miehille on omat saunavuoronsa, mikä on ymmärrettävä ratkaisu, mutta samalla hankala aviopareille, kun heidän täytyy käydä saunassa erikseen. Tällä tavoin saunomiseen myös kuluu aikaa enemmän.

Oma ratkaisumme oli se, että minä kävin saunassa ja mieheni hotellihuoneen suihkussa. Saunakokemus ei ollut minulle kovin positiivinen. Sauna oli kyllä suuri ja komea, mutta aluksi suorastaan viileä, koska olin ensimmäinen saunoja. Sain lapata vettä kiukaalle todella paljon, jotta sain edes kohtuulliset löylyt. Seuraavaa saunojaa odotti varmasti paremmat löylyt, koska minä olin ensin tehnyt alkutyön saunan lämmittämisessä.

Hotelli Norlandiasta puuttuivat kuntosali ja uima-allas. Tämäkin oli pieni miinus, mutta ei mitenkään ratkaiseva kokonaisviihtyvyyden kannalta.



 Voin suositella
 
Yhteenvetona kaikesta voin sanoa, että pienistä puutteista huolimatta voin lämpimästä suositella Norlandia Hotellia Tampereella yöpyville. Sängyt olivat ihanan pehmeät, aamiainen oli herkullinen ja täyttävä ja illallismahdollisuus oli positiivinen yllätys. Viihdyimme Norlandiassa hyvin ja uskon, että niin viihdytte tekin.

Kommentit