Nukkekotiharrastus vei totaalisesti mennessään


Jokin aika sitten nuorempi tyttäreni halusi itselleen uuden nukkekodin. Perinteinen Lundbyn nukkekoti sopi hänelle ja se hänelle myös hankittiin. Samalla kun pohdin tyttäreni toiveita, mieleeni nousi ajatus oman nukkekodin hankkimisesta. Lopulta totesin, että myös minä tarvitsen nukkekodin.

Lähdin etsimään itselleni sopivaa Torista. Valtakunnallisesti tarkasteltuna vaihtoehtoja löytyi. Ongelmana oli kuitenkin nukkekodin kuljettaminen Tampereelle. Niinpä rajasin haun Pirkanmaahan. Onnistuin löytämään kauniin vaaleanpunaisen kartanon, jossa on kolme kerrosta ja yhteensä kuusi huonetta. Seinät olivat vailla tapetteja, mutta se ei ollut mikään ongelma, koska päätin tapetoida ne itse. Löysin netistä Minimaailma -nimisen verkkokaupan, josta saa todella kauniita tapetteja nukkekoteihin. Valitsin tapetit huolella.




Pian minusta alkoi kuitenkin tuntua, että haluankin hieman erilaisen nukkekodin. Niinpä päätin laittaa tämän kuntoon ja myydä sen. Samalla sain idean käydä Tampereen Nekalassa kierrätyskeskuksessa katsomassa löytyisikö sieltä jotain nukkekotiharrastukseen soveltuvaa. Löysin ison kasan tapettirullia eikä niiden hinta päätä juuri huimannut, sillä sain ne eurolla per rulla.

Tämän jälkeen purin nukkekodin osiin ja aloin tapetoida sen seiniä, kattoja ja lattioita kierrätyskeskuksesta löytämilläni tapeteilla. Oli kiinnostavaa suunnitella, mitä sävyjä käyttäisin eri huoneissa. Halusin tehdä olohuoneesta juhlavan, keittiöstä tyylikkään ja makuuhuoneista kodikkaat. Mielestäni onnistuin tässä melko hyvin. Nukkekoti on nyt kunnostettu, mutta ei vielä myyty.

Harrastuksesta bisnekseksi

Kaiken keskellä minulla virisi ajatus nukkekotiharrastuksen laajentamisesta bisnekseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aikomuksenani on hankkia hieman lisätuloja nukkekoteja valmistamalla. Kerroin miehelleni, millaisen nukkekodin haluan ja hän laati piirustukset sen pohjalta. Hän valmistaa rungon ja minä huolehdin sisustuksesta sitten, kun sen aika on. Myytävästä nukkekodista tulee neljäkerroksinen. Varsinaisia kerroksia tulee kolme, mutta ylhäälle laitan niiden lisäksi ullakon.
 
Nukkekodin osia ei ole vielä tehty, joten odotellessani aloitin vielä yhden nukkekotiprojektin. Ostin halvalla pienen lastulevystä tehdyn nukkekodin. Kunnostan sen ja myyn sen hieman ostohintaa kalliimmalla. Näin saan hyvää harjoitusta tapetointiin.

Voin lämpimästi suositella nukkekotiharrastusta kaikille, myös aikuisille. Vaikka unelmieni nukkekoti on vielä valmistamatta, näen jo nyt mielessäni ihanan miniatyyrimaailman, jossa nukkeperhe asustaa ja touhuaa arjen askareissa. Tarina on minulle tärkein juttu tässä kaikessa ja sen luon ihan itse. Luultavasti moni muukin tekee samoin. Ei muuta kuin hyviä nukkekotoiluja kaikille! 







Kommentit